Sudoku Puzzles

There was an error in this gadget
Mama nak citer skit pengalaman mama melahirkan Aeisya..nnt bila Aeisya da bsr leh le Aeisya baca kan nak..mcm ni citer die..Aeisya sepatutnya lahir pada 21.9.09 iaitu pada raya ke 2..tp mgkin aeisya da xsbr2 nak kuar n nak raya ngn mama ngn ayah so Aeisya lahir 2 weeks awl dr due date iaitu pada 7.9.09 bersamaan ngn 17 ramadhan hari nuzul Al-Quran..beberapa hari b4 aeisya lahir mama da rs cam ada air kuar skit2 tp mama ignore je la sbb xde rs sakit..2 hari b4 aeisya lahir mama da rasa pinggang mama skt sgt2 mcm kena pulas je..tp mama ignore gak sbb mama xtau pun tu adalah tanda2 awl nak bersalin..mlm tu gak kuar darah skit..tp mama senyap je lum gtau ayah aeisya lg..esknye skt pinggang mama makin teruk n ada lg darah kuar skit2 so mama gtau ayah on that day xpyh msk la utk buka posa sbb mama xlarat n tekak mama lak terasa nak mkn McD..ayah ckp ok je..mlm tu pas buka posa ala kadar kt umh mama n ayah g umh nek long..ayah g solat terawih so mama lepak2 dulu kt umh nek long sambil2 borak2..tiba2 mama rs cam lain mcm so mama g toilet tgk drh kuar makin byk..tp perut lom rs skt cuma pinggang mama je yg skt..bila ayah blk dr terawih cpt2 mama ajak ayah g mkn McD..mama mkn spicy chicken mcdeluxe..sedapnye..hehe..after mkn terus blk umh n mama tdo sambil menahan skt pinggang yg makin teruk..esoknye iaitu pada pg 7 sept mama terasa makin xselesa n bila mama g toilet mmg drh da kuar makin byk so mama cpt2 gtau ayah..ayah ajak mama g hospital tp mama ckp lom rs contraction lg cuma skt pinggang je..utk kepastian mama cal nenek aeisya kt kelantan pastu nenek suruh mama cpt2 g hospital..sampai je hospital ms tu lebih kurang kul 9pg nurse terus bwk mama masuk labour room n terus air ketuban pecah doktor cek da buka 2cm..ms tu mama da rs skt skit2..doktor ckp kena tggu sampai buka 6cm br leh bersalin..so doktor bg water drip kt mama n psg ctg utk tgk heart beat aeisya n tgk tahap contraction mama..ms tu sktnye Allah je yg tau..makin lama contraction mama makin kuat..ayah suruh mama zikir so dlm hati mama hanya ingat Allah n mama zikir2 byk2..sampaikan satu thp mama xthn sgt skt mama genggam tgn ayah kuat2 n mama hmpir2 menjerit..nsb baik ayah sentiasa di sisi mama bg smgt kt mama.drh mama lak naik tinggi sgt.kul 1 doktor dtg lg cek jln br buka 3cm..doktor ckp kt mama progress too slow so doktor tmbh lg water drip kt mama then doktor ckp die akn dtg lg kul 4ptg utk cek n hrp2 ada progress..adui mmg da xthn sgt sakit.mata mama asyik menjeling jam kt dinding je smbil dlm hati ckp lmbtnye kul 4..dlm kul 4.15ptg doktor dtg cek tp mmg menghampakan bila bukaan ttp gak 3cm n bila cek bp mama stil tinggi so doktor ckp die kena czer mama sbb contraction mama da makin kuat,air ketuban da lama pecah n bp mama sgt tinggi..leh membahayakan baby..so mama redha je la..ayah lak cam frust je sbb die xdpt tgk mama lahirkan aeisya scr normal..ms nurse tolak mama ko OT perasaan mama da xkeruan..takut sgt nak kena operate..huhu..so b4 masuk OT mama salam n minta maaf ngn ayah..hampir2 menitis air mata mama..dlm hati mama doa byk2 semoga Allah tenangkan hati n perasaan mama..ms doktor operate mama,mama sedar tp mama xrs pape sbb doktor da bius mama dr pinggang ke bwh..mama pun xnmpk ape yg doktor buat sedar2 je mama dgr suara aeisya nangis kuat sgt n doktor ckp it's a gal..dlm hati mama syukur sgt2 Allah da kurniakan zuriat buat mama n ayah n semuanya selamat..pas nurse bersihkan aeisya die bg mama tgk n cium aeisya..cam nk nangis je mama bila mama tgk zuriat yg mama nntkan selama 9bln da kt dpn mata mama..so tepat jam 5ptg Aeisyatul Mardhiyyah Bt Zulfahmi selamat dilahirkan..tu la serba sedikit pengalaman mama yg dpt mama share kt cni..kt bwh ni ada gambar2 aeisya ms baru lahir..






0 comments:

Post a Comment